Slovensko získalo na špeciálnej olympiáde v Kórei ďalšiu zlatú medailu

04.02.2013 Celý región

Bratislava 4. februára (TASR) - Slovensko dnes získalo na Svetovej zimnej špeciálnej olympiáde v kórejskom meste Pchjongčchang zlatú medailu. O pripísanie ďalšieho vzácneho kovu na účet slovenskej reprezentácie sa postaral lyžiar Milan Pumpa. Zlato získal za bežecké lyžovanie voľným štýlom na 1000 m. V nedeľu vybojoval za beh na lyžiach na 500-metrovej trati striebro. Vladimíra Vančová, ktorá v nedeľu získala za rovnakú kategóriu zlatú medailu, bola v dnešnom bežkovom lyžovaní na 1000 m šiesta.

Slovenským športovcom s mentálnym postihnutím sa na svetovej olympiáde mimoriadne darí. V nedeľu (3. 2.) získali šesť medailí. Víťazné priečky obsadili v zjazdovom a bežeckom lyžovaní. Dve zlaté, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu vybojovali Slováci v bežeckom lyžovaní. Zlatú a striebornú priečku obsadili lyžiarky v zjazdovom lyžovaní. Okrem toho získali v iných kategóriách zjazdového a bežeckého lyžovania v sobotu (2. 2.) tri zlaté, dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

Výprava odcestovala na Svetovú zimnú špeciálnu olympiádu do Kórejskej republiky v piatok 25. januára. V 21-člennej skupine sú okrem 11 lyžiarov aj dvaja krasokorčuliari. Marek Bednár a Peter Dlugoš získali piate a šieste miesto. Domov sa športovci vrátia v stredu (6. 2.) v noci.

TASR informácie poskytla asistentka vedúcej delegácie SR Michaela Guldanová.
 

Vyberte región